De Katapult

Informatie

Onze Visie

De visie van de Katapult is dat studenten worden getraind in het grote gebod (Mattheüs 22:37-40) en de grote opdracht (Mattheüs 28:19) met als doel dat zij discipelen worden van Jezus Christus en leren anderen te discipelen, te beginnen bij kinderen en tieners.

Dit doel wordt bereikt door:

 • Het geven van onderwijs
 • Het geven van praktijktrainingen
 • Het coachen van de studenten

We richten ons op:

 • Discipelschap
 • Zending en evangelisatie
 • Kinder- en tienerwerk  in binnen- en buitenland

Lesprogramma

Onderwijs
Wekelijks worden er door verschillende leraren lesgegeven over de volgende onderwerpen: gebed, het woord van God, lofprijs en aanbidding, identiteit in Christus, karaktervorming, vasten, geestelijke strijd, discipelschap, zending en evangelisatie, kinder- en tienerwerk, communicatieve vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer..

Praktijktrainingen
Als Katapult vinden we het belangrijk dat je al het onderwijs dat je krijgt, leert toe te passen in de praktijk. Want wij geloven: leren = doen.

 • De Kanjerclub
  Gedurende een aantal maanden draaien we de Kanjerclub. De Kanjerclub is een kinderclub die de Katapult organiseert op woensdagmiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen worden d.m.v. een flitsend programma vol afwisseling, in contact gebracht met God. De Kanjerclub heeft tot doel kinderen te bereiken met Gods liefde, maar is tevens een echte praktijktraining voor de studenten. Zij hebben een actieve rol, die varieert van: het schrijven van een kinderpreek, het uitleggen van een bijbelverhaal, het organiseren van een sport- en spel moment, het leiden van een groep met kinderen, tot pastoraat, toneel spelen en dergelijke.
 • Bidden&vasten conferentie
  Tijdens het schooljaar doen de studenten twee keer mee met een bidden&vasten conferentie. We maken deel uit van de conferentie die Herman Boon vier keer per jaar organiseert. Er bestaat een mogelijkheid dat studenten onderdeel uitmaken van het bidden&vasten team, waardoor ze ervaring op doen met pastoraat, voorbede en praktische zaken tijdens de conferentie. Voor meer informatie over deze conferentie zie www.biddenenvasten.nl.
 • Conferentie in Nederland
  Elk jaar is de Katapult betrokken bij de organisatie van het kinder- en/of tienerwerk van een grote conferentie in Nederland. We zijn betrokken geweest bij Mission Possible, Passion and Glory en Pinkstervuur. Hier organiseren de studenten het kinder- en tienerprogramma.
 • Zendingsreis
  Aan het eind van het jaar gaat de Katapult op zendingsreis. Met alle studenten bezoeken we een kerk of organisatie in het buitenland. We organiseren programma´s om mensen te bereiken met de liefde van God. In de voorgaande jaren zijn we bijvoorbeeld naar Roemenië, Namibië, Oekraïne, Suriname, Brazilië en Polen geweest.

Coachen

 • Coaching en begeleiding
  Tijdens de katapult is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en coaching. We richten ons echt op de persoonlijke doelen en ontwikkelingsmogelijkheden van iedere student. Hierdoor is het jaar voor iedere student uitdagend, ongeacht niveau of achtergrond. Onze professionals staan hierin altijd voor de studenten klaar. Daarnaast worden de studenten geholpen met het leren voor tentamens en het maken van een planning.

Locatie

De Katapult is gevestigd in Den Helder. Dit is de plaats met de meeste zonuren! Een prachtig strand is binnen 5 minuten vanaf de Katapult op de fiets bereikbaar. Heerlijk om even uit te waaien! De Katapult is goed bereikbaar met het OV en heeft een bushalte in de buurt. Het dichtsbijzijnde station, Den Helder zuid, is ook op loopafstand bereikbaar.

Overdag zijn de studenten op de Katapult waar een gezamenlijke woonkamer is, een gebedshuis en verschillende lesruimtes. ‘s Avonds gaan de studenten naar onze eigen bungalows waar ze slapen en ontbijten met meerdere studenten. De Katapult is van maandag tot en met donderdag, zodat er de mogelijkheid is om op vrijdag en/of in het weekend te werken.

Toelatingseisen

 • Je hebt voortgezet onderwijs gevolgd en het daarbij behorende diploma behaald.
 • Je hebt een hart voor kinderen en/of tieners.
 • Je wil getraind worden om te groeien in je relatie met God.
 • Je bent bereid om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je wil creatieve vaardigheden leren en deze inzetten in kinderwerk en tienerwerk.

De Katapult is voor iedereen vanaf 16 jaar.

Kosten

De kosten van de fulltime opleiding zijn € 4.400,- .
Daarvoor heb je 8 maanden lang 4 dagen in de week opbouwende en inspirerende lessen en woon je 4 dagen op de Katapult (inclusief ontbijt, lunch en diner). Ook ontvang je lesmateriaal in de vorm van readers.
Dit bedrag is exclusief studieboeken en de zendingsreis.

Veel studenten zorgen voor sponsoring, naast dat ze zelf werken om in de kosten te voorzien. Wilt u investeren in een Katapulter, maar wilt u eerst meer informatie? Stuur ons dan gerust een bericht via Contact.

Inschrijven voor de school?

Neem contact op!