Ervaringen

Studenten vertellen

Voordat ik de Katapult ging doen heb ik de pabo gedaan en vertrok ik naar Thailand. Ik werkte daar als juf bij een gezin. In Thailand zag ik zoveel nood. Ik kreeg echt passie voor dit land en wilde heel graag helpen en een zegen zijn. Ik werd al snel gevraagd om een kinderprogramma te gaan leiden met kinderen op een vuilnisbelt, maar ik ontdekte dat ik dit niet kon. Alhoewel ik wel opgeleid ben tot juf was ik niet opgeleid in kinderen bij Jezus brengen. Hoe moet ik kinderen in zulke armoede leren te leven met God? Ik ben op zoek gegaan naar een plek waar ik hiervoor getraind kon worden en kwam zo bij de Katapult. 

Ik verwachtte vooral te leren hoe ik een zegen voor anderen kon zijn en mijn geloof kon delen. Maar ik leerde vooral dat het begint bij mijzelf. Het ontwikkelen en verdiepen van mijn eigen relatie met God. Dagelijks tijd met Hem doorbrengen. Ik moest echt leren niet alleen maar bezig te zijn maar eerst van God te ontvangen, daarna pas uit te gaan delen. 

Hierin kwam ik mezelf tegen en kwamen er dingen van vroeger boven die ik nog moest verwerken. Dit jaar gaf mij hierin herstel. Ik heb geleerd om overal voor te bidden. Om God te zien als een vriend, niet iemand waar je alleen op zondag bewust mee bezig bent. Dat Hij te vertrouwen is en dat ik mijn zorgen aan Hem mag geven waardoor ik me minder druk maak. De controle durf los te laten. Ik had een bepaald beeld van God, maar ik weet nu dat Hij zoveel mooier en groter is en dat voor Hem niets onmogelijk is. 

Mocht je zelf nadenken over de Katapult dan kan ik je alleen maar zeggen dat het de beste keus is die je kunt maken. Het gaat je leven hoe dan ook veranderen. Zelfs al heb je al heel wat ervaring, zoals ik door mijn opleiding, is de Katapult heel uitdagend. Aandacht voor mijn persoonlijke doelen en bijpassende uitdagingen hiervoor hebben mij ongelooflijk doen groeien. Blessed to be a blessing!

Voordat ik naar de Katapult kwam deed ik administratief werk. Ik vond dit niet geweldig maar wist ook niet zo goed wat ik anders moest doen. Ik besloot een tussenjaar te nemen om dit uit te zoeken en kwam daarom naar de Katapult.

Tijdens de Katapult ben ik heel actief bezig geweest met wie ben ik, maar vooral ook wie is God. Ik kreeg tools om een relatie met God op te bouwen en dit ook vast te houden. Mijn verlangen om met God bezig te zijn is steeds groter geworden en ik heb op de Katapult geleerd hoe ik dit in de praktijk kan brengen.

De Katapult was voor mij een plek waar ik volledig geaccepteerd werd. Een veilige plek waar je met al je vragen terecht kan en waar je eerlijk kan zijn maar waar je ook uitgedaagd wordt. Er wordt echt de tijd voor je genomen en er is heel veel ruimte voor persoonlijke gesprekken en coaching. Hier heb ik veel aan gehad.

Tijdens de Katapult ontdekte ik door alle lessen, outreaches en gesprekken dat ik het heel leuk vind om actief bezig te zijn en met mensen te werken. Ik heb dan ook de keuze gemaakt om de opleiding maatschappelijke zorg te gaan doen en werk nu op een zorgboerderij, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. De Katapult gaf mij richting en hielp mij een vervolgstudie te kiezen. Nu kan ik mijn talenten inzetten in werk dat ik leuk vind.

Daarnaast ben ik na de Katapult op een heel andere manier met mijn geloof bezig. Geloof is een levensstijl geworden. God is niet ver weg, maar een God van dichtbij en wil juist in de dagelijkse dingen er zijn. Dit probeer ik nu ook mee te nemen in mijn werk. Ik groei nog steeds en ik zie de Katapult dan ook als een startpunt, een geweldige springplank voor mijn geloofsleven.

Ik kan je aanraden om ook een jaar de Katapult te doen. Een tussenjaar geeft je richting en op de Katapult neem je de tijd om God zich aan jou te laten zien. En dat verandert je leven!

Nadat ik klaar was met mijn studie heb ik verschillende dingen gedaan, maar ik ontdekte bij mezelf dat ik graag een bijbelschool wilde doen. Ik ben bij verschillende bijbelscholen langsgegaan maar toen ik op de open dag van de Katapult kwam sprak het mij vooral aan dat we theorie in praktijk gingen brengen. Daarnaast het aan jezelf gaan werken, zelf eerst sterk worden voordat je gaat uitdelen was iets wat ik graag wilde. Ik kon namelijk best onzeker zijn en wilde daar graag vanaf. Ik vond er een hele fijne sfeer hangen en voelde me gelijk thuis. Ik had het idee dat ik mezelf mocht zijn en was snel op m’n gemak.

Ik heb tijdens het jaar op de Katapult ontzettend veel geleerd. Je wordt heel erg uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen. Hierdoor loop je tegen dingen aan en de coaching die je vervolgens krijgt helpt je echt verder te komen en te ontwikkelen. Zo ontdekte ik dat als ik dingen moeilijk vond ik het heel lastig vond om dat met iemand te delen. Doordat ik werd uitgedaagd om dit juist wel te doen heb ik doorbraken gehad, durfde ik veel meer en heb ik succes ervaringen opgedaan.

Er was ook altijd iemand waar ik mijn verhaal bij kwijt kon. Ik ben vroeger veel gepest, daardoor had ik weinig zelfvertrouwen en was ik onzeker. Maar op de Katapult kon ik mijn verhaal kwijt en ben ik ook begeleid in hoe ik van die onzekerheid en angst af kon komen. Door de Katapult heb ik een diepere relatie met God en besef ik meer hoe Hij over mij denkt. Hem beter leren kennen zorgde ervoor dat ik meer van mezelf ging houden. Gods liefde hoef je niet te verdienen.

Daarnaast is de Katapult ook een plek waar ik talenten heb ontwikkeld waarvan ik niet wist dat ik ze had. Zo heb ik preken en artikelen leren schrijven en ontdekt dat ik dat heel leuk vind. Ik betrek God nu veel meer in alle dingen die ik doe.

Mocht je zelf ook een bijbelschool willen gaan doen, dan kan ik de Katapult alleen maar aanraden. Het zal je geweldig goed doen!

Inschrijven voor de school?

Neem contact op!