Programmas Blog

Voorbereiding is het halve werk

Dit is een spreekwoord wat we vaak zeggen, maar het is ook echt waar. In de maanden mei en juni mogen de studenten o.l.v. de staf het kinder- en tienerwerk organiseren bij twee conferenties en gaan we op zendingsreis naar Namibië. De maanden dat we nog op de Katapult in Den Helder zijn, zijn we druk bezig met het voorbereiden van deze aankomende periode. Dit voorbereiden staat vooral in het teken van programma’s en preken schrijven. Nadat de studenten een programma af hebben wordt deze voorzien van feedback. Hierdoor zorgen we ervoor dat we het beste wat we hebben aan de kinderen en tieners geven die op ons pad gaan komen. Daarnaast leren de studenten veel van de ontvangen feedback. Ze leren concretere preken te schrijven, betere clownstukken te verwoorden en een sterkere lijn in de programma’s te krijgen. Het is fijn om met goede programma’s op pad te gaan, maar het is nog fijner om met studenten te gaan die hebben geleerd hoe je goede programma’s kunt neerzetten. Door deze schrijfperiode zullen de studenten makkelijker op het zendingsveld zich kunnen aanpassen. Het gebeurd wel eens dat we ter plekke toch besluiten dat de kinderen of tieners iets anders nodig hebben dan dat we hebben voorbereid. Door deze voorbereidingsperiode zijn de studenten flexibel geworden en kunnen ze makkelijker inspelen op de situaties. Wanneer we dus straks opeens een andere thema willen brengen bij de kinderen in Namibië weten de studenten hoe ze een goed en sterk programma kunnen neerzetten en kunnen ze dat ook in de praktijk brengen.

Naast het schrijven van programma’s blijven we natuurlijk ook bezig met discipel schap en karaktervorming. De studenten worden op verschillende gebieden in hun levens uitgedaagd om te vertrouwen op God en meer op Jezus te gaan lijken.

Dit alles is erg waardevol voor de tijd dat ze nog student zijn maar vooral voor later. Ons hart is dat ze met deze opgedane ervaring en kennis veel mooie programma’s en preken mogen schrijven en geven voor veel kinderen en tieners in ons land en ver daar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *