Voorbereiden, voorbereiden en nog meer voorbereiden

Het is alweer bijna tijd voor de zendingsreis! Dit jaar gaan we naar Roemenië naar stichting Charis (zie http://stcharis.org/nl/). We vertrekken bijna! As donderdag vliegen we naar Floresti in het noorden van Roemenië. Dus dat betekent voor nu: ‘voorbereiden, voorbereiden en nog meer voorbereiden!’

Begin maart kwam Marien Kroon van de stichting naar de Katapult om een gastles te geven over zijn werk in Roemenië. Zo kregen wij meer informatie over de cultuur, met wat voor doelgroep we te maken gaan krijgen en andere praktische zaken.

Hierna mochten we aan de slag met programma’s schrijven. Hier hadden we veel keuze in verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, tieners, vrouwen of evangelisatie in de Roma-wijk. Ook liepen de thema’s uiteen van ‘vrienden worden met Jezus’ tot ‘goede keuzes maken’ of ‘woorden hebben kracht’. Al snel werd dit verdeeld en mochten we aan de slag.

Inpakken geblazen!
Nu we over een aantal dagen het vliegtuig in stappen is het echte werk begonnen. Iedereen is druk bezig: proclamatie kaarten worden gemaakt en vertaald naar het Roemeens, de programma’s worden naar het Engels vertaald en nagellak wordt uitgezocht voor de vrouwenavond. Clowns neuzen worden ingepakt om uit te delen en deze zijn een mooie manier om het evangelie uit te leggen. De eerste programma’s worden al geoefend, doordat deze de volgende dag na het landen al uitgevoerd moeten worden.

Bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook voorbede. We hebben een aantal momenten gepakt om te bidden voor de reis en voor de mensen die we gaan ontmoeten.

Wij hebben er onwijs veel zin in! Nu er voor ons een nieuw avontuur te wachten staat, zijn wij aan het aftellen tot we het vliegtuig in kunnen stappen!

Wij zijn er klaar voor, bid u mee voor: voorspoedige voorbereidingen, bescherming tijdens de reis en dat de programma’s aansluiten bij de mensen?

We proberen u op de hoogte te houden van al onze avonturen via deze blog en via Facebook. Zie daarvoor https://www.facebook.com/DeKatapultNL/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *