MG 0847

Teamwork makes the dream work

Zo aan het einde van het jaar, merk je dat je met getrainde mensen op pad bent. De studenten doen het super goed. Ze preken, spelen met de kinderen, ze helpen elkaar, ze kijken om naar de mensen om hen heen, etc. Komt er een zwerver het terrein op? Iemand regelt een broodje, een ander maakt een praatje, iemand pakt zijn gitaar en speelt een mooi lied. Zo met elkaar zorgen wij voor de mensen die op ons pad komen. Samen, als 1 team, bouwen we aan Gods droom voor Rehoboth: dat iedereen Zijn liefde zal ervaren en leren kennen.

Vandaag hebben we het tijdens het programma van de naschoolse opvang gehad over ‘innerlijke genezing’. Ook al ben je heel jong, je kunt al zoveel meegemaakt hebben. God wil ons troosten en genezen. Hij wil herstel brengen in ons leven. In het Afrikaans heet verdriet ‘hartseer’. En dat is precies de juiste benaming voor verdriet: je hart doet zeer.
Elk programma leren we de kinderen een bijbeltekst aan (zie foto. De bijbeltekst vandaag werd aangeleerd op wc papier. Bij verdriet moet je veel huilen en heb je tissues nodig J). De studenten doen dit met een bijbeltekst in het Afrikaans. Vandaag ging het over Psalm 34:19. We lezen de tekst op, of zoals het Afrikaans zegt: Die schriffie zeg in Psalm 34:19 “Die Here is naby die wat gebroke is van hart, en Hy verlos die wat verslae is van gees”.

Aan het einde van het programma konden de kinderen gebed vragen. De verhalen zijn soms overweldigend. Voor God is gelukkig niets onmogelijk. We zijn super blij dat RKC een verschil maakt in de wijk en een verschil maakt in het leven van de kinderen. Door deze plek van licht in een duistere wijk, is er hoop voor deze kinderen. Elke keer komen de kinderen in aanraking met Gods woord en Gods liefde. Dat geneest en hersteld.

Vanavond is nog een onverwachts programma voor tieners die een discipelschapsprogramma volgen op het RKC. Morgen gaan we de wijk in en zullen we voor de laatste keer een programma bij de naschoolse opvang verzorgen. En dan beginnen we donderdag aan de reis terug naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *