DSC 4823

Sporten

Elke donderdagochtend staat er op de Katapult een sport-uurtje gepland. Dan gaan alle studenten lekker naar buiten om fysiek in actie te komen. Elke week organiseert één van de studenten het uurtje, zo doen we elke week iets anders. De ene keer grappige teambuildingsspellen, de andere keer varianten op voetbal en weer een andere keer worden de studenten al hardlopend op het strand uitgedaagd. Buiten zijn en bewegen is natuurlijk erg goed voor ons lichaam. Daarnaast zitten er ook een aantal geestelijke lessen in die de studenten leren tijdens deze momenten:

  • Je hebt elkaar nodig. Wanneer je een groepsspel doet, kun je het niet alleen winnen, dit moet je samen met je team doen. Zo hebben we ook in het leven andere christenen nodig die samen met ons God volgen en Hem bekend maken. Omdat iedereen andere talenten heeft kun je elkaar goed aanvullen. Zo sta je samen sterker.
  • Je uithoudingsvermogen wordt tijdens het sporten soms behoorlijk getest. Wanneer het moeilijk wordt is het belangrijk om niet op te geven maar juist nog even door te zetten. Zo is het ook als wij Jezus willen volgen. Dit kan soms moeilijk zijn. Maar juist op de moeilijke momenten is het belangrijk dat we doorzetten en niet opgeven.

Door het organiseren van deze momenten leren de studenten leiding te geven en rekening te houden met groepsprocessen. Dus ook in sport/spel zitten belangrijke lessen en veel leermomenten.
Op naar het volgende sportmoment…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *