Nieuwe dingen

Een nieuw schooljaar, een nieuw gebouw, nieuwe studenten, nieuwe slaapverblijven en nog veel meer!
In de zomervakantie zijn we met de school verhuist naar een nieuwe locatie. Deze locatie is in dezelfde wijk als onze oude locatie, dus gelukkig is er toch ook nog wat bekend. Een week voordat de tweedejaars studenten begonnen, kregen we de sleutel van het nieuwe gebouw. Met een heel team is er hard gewerkt om alles klaar te krijgen voor hun komst (wat gelukt is!). Er is geschilderd, schoongemaakt, ingericht, ed. om het gebouw functioneel te maken en natuurlijk gezellig. We zijn super blij met iedereen die geholpen heeft.

Wat een grote verandering is, is dat studenten nu niet meer studeren en wonen in hetzelfde gebouw. Dit geeft veel rust, doordat de studenten na een drukke dag op school kunnen relaxen in hun huis (slaapverblijf). De slaapverblijven zijn ongeveer 10 min met de auto verwijderd van het gebouw waar de lessen worden geven.

De nieuwe groep studenten arriveerde op 17 september. De tweedejaars hadden een super leuke introductieweek voor hen georganiseerd. Zo leerden ze elkaar en de omgeving beter kennen. Doordat het prachtig weer was, konden ze lekker veel buiten doen: een puzzeltocht om de directe omgeving te leren kennen (waar is de winkel?, waar is de postbus?, ed.), spellen op het strand en een fietstocht om de stad beter te leren kennen.

Ondertussen zitten de eerste lessen er alweer op. Van leren om tijd met God te houden (stille tijd) tot je getuigenis geven (wat een bijzondere verhalen hebben we alweer gehoord van wat God heeft gedaan!). Van les over het belang van kinderwerk tot les om te leren om een bijbeltekst aan te leren aan kinderen.

Wij hebben er zin in. Het gaat een mooi jaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *