Laatste schoolweek

Toen was het alweer zover, de laatste week van het schooljaar 2017/2018. Wat is het snel gegaan! Herman heeft dinsdag de laatste les van dit schooljaar gegeven. Tijdens deze les hebben de studenten een opdracht gekregen, het beantwoorden van de vraag; wat zou je tegen mij zeggen als we elkaar niet weer zouden zien. Door middel van deze opdracht konden de studenten aan elkaar vertellen wat hen geraakt heeft het afgelopen jaar, wat voor nieuw inzicht ze over God hebben gekregen, welke wijsheid ze nog aan de ander door willen geven of welke bemoediging ze nog willen vertellen. Dit hebben ze dan ook daadwerkelijk aan hun klasgenoten verteld. Het zorgde voor een mooie, soms ontroerende, momenten.

Dinsdagavond en de volgende dag stonden voor een groot gedeelte in het teken van de Katapult verhuizing. Want per 1 juli hebben we de huur van het gebouw op de Annie Romein Verschoorlaan opgezegd, dit omdat de ruimte te klein werd en we graag iets voor onszelf wilde. Daarnaast hadden we sterk de indruk dat dit was wat God van ons vraagt. Op dit moment zijn we bezig met een nieuw pand, bid u mee dat we op de juiste plek komen die God voor ons voor ogen heeft?

Donderdag was echt de laatste schooldag van dit jaar. Sommige studenten hebben nog lekker bij de Hema gegeten, anderen kozen er voor om gezellig samen een laatste ontbijtje te doen op school. Al was het wel enigszins picknicken omdat het meeste meubilair al verhuisd was. Maar dat mocht de pret niet drukken. Aansluitend hebben we de diplomering voorbereid; hapjes werden gemaakt, zaal werd versierd en de laatste dingen geregeld.

’s Avonds hebben de studenten onder toeziend oog van familie en vrienden hun diploma in ontvangst gekregen van Herman. Zo vertelde Herman kort even iets over hen, een grappige gebeurtenis, welke stappen de betreffende student heeft genomen of hoe mooi ze zijn gegroeid. Ook 2 studenten hebben een getuigenis gegeven over wat hun heeft verandert afgelopen jaar. Toen was wel het moment van afscheid nemen. Gelukkig zien we veel studenten nog terug; volgend jaar als student, tijdens de Wake Up kinder- of tienerkampen of tijdens de conferenties die we gaan draaien.

Wat zijn we trots op onze studenten en wat hebben we een mooie jaar gedraaid. Zo hebben we Kanjerclubs gedraaid en mooie lessen gehad. Maar hebben we ook meerdere conferenties gedraaid; Passion & Glory in Rilland, Presence in Nijkerk en Pinkstervuur in Tytsjerk. We zijn ook 2x naar bidden en vasten geweest en als kers op de taart de zendingsreis naar Roemenië. We zijn God erg dankbaar voor het mooie jaar dat we hebben gehad. Er is zoveel gebeurt en Hij was er merkbaar bij.

Heel erg bedankt voor het meeleven en meebidden, graag tot het volgende schooljaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *