Kinderprogramma’s

Vrienden worden met Jezus!

Donderdag en vrijdag hebben we op beide dagen 2 programma’s mogen doen voor stichting Charis. De eerste groep van 0-7 jaar en gelijk daar achter aan de 8+ groep.

Donderdag was het thema goede keuzes maken en daar mee ook de keuze maken om vrienden worden met Jezus. Voor dat het programma begon kregen we uitleg van Deborah, iemand die nu bijna zeven jaar hier werkt en onder andere de kinderprogramma’s op zich neemt. We luisterden aandachtig wat de regels hier waren en wat wij als studenten mochten doen.

Al snel was het 13 uur, de ruimte was versierd met slingers en ballonnen. Zo stroomden de eerste enthousiaste kids binnen. We knuffelden, danste, gaven high fives en tilden de kids op. Wat waren ze aan het genieten. Het programma begon, het liefst sprongen er 3 kids op je schoot. De afspraken werden gedaan, zongen 2 liedjes in het Roemeens. Hierna mochten wij ons ding doen.

We hadden afgelopen dagen goed geoefend. Het thema werd geïntroduceerd door een klein toneel stukje. We zongen en danste voor God. Het is zo tof om te zien hoe de allerkleinste zo hard haar best deed om met de dansjes mee te doen, ben je benieuwd hoe dat er uit zag? Kijk dan even op onze Facebook pagina! En dan, wat is een kinder programma van de Katapult zonder clownstukje? Dus ook dat werd gedaan.
Hierna werd er een korte pauze ingelast en werd er wat drinken en wat lekkers uitgedeeld.

Toen alles heerlijk opgesmikkeld was gingen we verder met het programma.
De preek werd gehouden. Anouk vertelde over goede keuzes maken. Bijvoorbeeld niemand meer slaan, niet meer pesten. Maar het allerbelangrijkste wat er verteld werd dat je een keuze voor Jezus mag maken, Dat je zo blij wordt en Hij je wilt helpen om nog meer goede keuzes te maken. Toen kwam de vraag wie dat ook wel wilde, alle handjes vlogen enthousiast omhoog. Zo tof om te zien. We bidden bid dat deze kids steeds meer en meer goede keuzes gaan maken en de rest van hun leven samen met Jezus blijven wandelen.

Na een lekker broodje hamburger was het helaas alweer afgelopen en moesten de kids terug naar huis. Op naar het volgende!

Vrijdag deden we hetzelfde, maar dan met het thema: ‘woorden hebben kracht’. Het was super tof om te doen. Op naar de volgende dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *