Donderdag

Iedereen uit de wijk ontmoet

Donderdag stond de evangelisatie avond op het programma. Voor deze avond gingen we in de middag de Roma wijk in om mensen uit te nodigen. In kleine groepjes ging iedereen met een vertaler op pad. Door middel van clownsneuzen, ballonnen en kaartjes met Bijbelteksten werd het goede nieuws in de wijk bekend gemaakt. Er zijn veel mooie gesprekken geweest waar we de kinderen en volwassenen over Gods liefde mochten vertellen. Tijdens de evangelisatie avond hoorden de mensen nogmaals het evangelie en werden ze verwend met allerlei lekkers. Tijdens deze avond hebben drie mensen hun hart aan Jezus gegeven, waar we ontzettend dankbaar voor zijn.

Vandaag was het een drukke dag. De dag begon met een teammeeting. We mochten de medewerkers van stichting Charis onderwijs geven en samen God zoeken. Op het zendingsveld moet je erg waakzaam zijn om je niet te laten leiden door de nood die je ziet om je heen, maar je mag je laten leiden door God. Wanneer je laat leiden door de nood zal je over persoonlijke grenzen gaan, maar als je je laat leiden door God zal je precies datgene doen wat effectief is en vrucht draagt.

De middag stond in het teken van twee kinderclubs. Het was weer een groot feest. Tijdens deze programma’s leerden de kinderen dat je echte blijdschap krijgt van de Heilige Geest. Hij wil je echte vreugde geven die, in tegenstelling tot de wereldse vreugde, niet tijdelijk is. De kinderen mochten naar een Katapulter lopen als ze vervuld wilden worden door de Heilige Geest. Vele kwamen naar voren. Sommige kinderen moesten huilen, omdat God tegen hen zei dat Hij van hen houdt. Anderen werden heel rustig van binnen, terwijl er zoveel onrust om hen heen is. Echt mooi om te zien dat God zoveel van deze kinderen houdt en dat Hij reageert op hun roepen om hen te vervullen met Zijn Geest.

Ook bij de tieneravond hebben we de tieners geleerd over de Heilige Geest. Na aanleiding van een drama stuk en een preek leerde de tieners dat je alleen samen met de Heilige Geest kunt stoppen met verkeerde dingen doen. Hij wil je daar graag bij helpen als je daarom vraagt. De Katapulters hebben ook voor de tieners gebeden voor vervulling van de Heilige Geest. Zo worden ze krachtig en zullen ze sterke christenen worden.

Het was een mooie volle dag waar we veel verschillende doelgroep mochten bereiken. Morgen zullen we een dag vrij zijn zodat we even kunnen uitrusten, de omgeving kunnen verkennen en weer genoeg energie hebben voor onze laatste dagen hier in Roemenië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *