JCNfotografie Kanjerclub

Houd je oog op je doel gericht

Deze week zijn we begonnen met het schrijven van de programma’s voor de Kanjerclub. De Kanjerclub zelf is nog niet begonnen, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Op 30 november gaan de deuren van deze evangeliserende club om 14 uur open om de kinderen uit de buurt te ontvangen. Maar voordat het zo ver is, zijn daar eerst de voorbereidingen. Er moet een thema komen, wat als een rode draad de verschillende Kanjerclub programma’s verbindt, een podiumprogramma geschreven worden, inloopspellen geregeld worden, een decor gemaakt, etc. Daarnaast krijgen de studenten les over allerlei zaken rondom de Kanjerclub: waarom vindt God kinderen zo belangrijk, hoe communiceer je goed met kinderen, hoe geef je een preek aan kinderen, etc. Dit alles om ervoor te zorgen dat we er een groot feest van kunnen maken vanaf 30 november.

Tijdens de lessen over kinderwerk wordt vaak het doel van de Kanjerclub benoemd aan de studenten. Ons doel is om kinderen en tieners in de aanwezigheid van God brengen.
Als je achter een computer zit en druk bezig bent met het schrijven van een programma, dan kun je geneigd zijn om je doel uit het oog te verliezen, waardoor je ontmoedigd raakt. Maar als je jouw doel voor ogen houdt, dan zal je die extra mijl gaan: toch nog een keer kijken of het pas geschreven programma het beste is wat je te geven hebt, nog een keer dat decorstuk overschilderen, met je groep toch nog een keer een extra oefenmoment inplannen om er voor te zorgen dat je toneel echt staat als een huis. Als de kinderen dan komen, dan ben je blij dat je dit gedaan hebt, want dan weet je zeker dat zij het beste krijgen dat jij te geven hebt. En God? Om Hem draait het, voor Hem doen we het. Wij hebben Zijn roep gehoord om de kinderen bij Hem te laten komen (Lucas 18:16).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *