Gods liefde voor de meiden van het AZC

Tijdens de Katapult is tienerwerk een deel van het curriculum. Dit onderdeel bestaat uit lessen, maar ook uit de praktijk, zodat studenten de lesstof in de praktijk zich eigen kunnen maken. Met het praktijkgedeelte zijn we alweer een aantal weken bezig. Vanuit het AZC (asielzoekerscentrum) bij ons in de buurt was namelijk gevraagd of we weer meidenavonden konden organiseren voor de minderjarige alleenstaande vluchtelingen aldaar. Vorig jaar mochten we dit ook al doen. Zowel wij als het AZC vonden dit een succes, vandaar dit vervolg.
Samen met een groep studenten organiseren we elke woensdagavond een toffe avond. Elke avond organiseert één van de studenten een leuke activiteit (bijvoorbeeld armbandjes maken, gezichtsmaskertjes, schilderen, etc.). Daarnaast deelt elke avond één van de studenten haar getuigenis. Door onze eigen verhalen te vertellen, willen we de meiden laten zien dat God kan ingrijpen in elke moeilijke situatie. Want hoewel de verhalen van de vluchtelingenmeiden anders zijn dan die van onze studenten, kunnen onze studenten stuk voor stuk getuigen dat niets anders je echt gelukkig kan maken dan Gods grote liefde. Dat Hij voor je wilt zorgen in elke moeilijke situatie.
Elke avond staat dan ook de boodschap centraal dat God van jou houdt, wat je ook hebt meegemaakt, hebt gedaan of waar je vandaan komt. Sommige avonden mogen we voor de meiden bidden en andere avonden hebben we goede gesprekken over God met de meiden. Hoewel de communicatie niet altijd makkelijk is (de meeste meiden spreken geen Nederlands of Engels), zien we wel dat de boodschap de meiden raakt. Af en toe krijgen we een stukje te horen van het verhaal van één van de meiden. Hier zijn we elke keer weer door geraakt. Deze meiden komen vaak alleen naar Nederland, zonder familie of vrienden. Daarnaast is de reis meestal heftig geweest of zelfs traumatiserend. Deze meiden leven in constante onzekerheid en angst. Juist ook om die reden zijn we dankbaar dat we ze een stukje liefde van God mogen laten zien, ze een aantal gezellige avonden mogen geven met wat afleiding en ze mogen vertellen over wie God is. De komende weken hebben we nog toffe en mooie avonden op de planning staan, waaronder een kerstavond. Wat een eer om met deze meiden op te mogen trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *