MG 0401

Gearriveerd

Vrijdag zijn we gearriveerd in Windhoek, Namibië. We hebben een tijd doorgebracht op het vliegveld doordat er iets niet goed was met de visums. Maar gelukkig mochten we door en zijn maandag de visums goedgekeurd. Het weekend hebben we gebruikt om de organisatie van Rene Kids centre beter te leren kennen, om God te zoeken en om de programma’s die deze week op het programma staan voor te bereiden.

Maandagochtend zijn we de dag vroeg begonnen. De wekker ging om 5 uur. Rond die tijd is de temperatuur hier nog rond 2 graden Celsius, dus was het erg koud! Gelukkig loopt het kwik snel op tot 26 graden overdag. Die ochtend hadden we een meeting met alle medewerkers van het centrum. We hadden in Nederland al een persoonlijke kaart voor elke medewerker gemaakt om hen te laten zien dat God heel veel van hen houdt en hen op het oog heeft.

In de middag hadden we kidsclub. Normaal komen hier rond de 180 kinderen. Om het aantal iets hoger te krijgen zijn 2 studenten als clown de klassen van de scholen in de wijk langsgegaan. Dit resulteerde in 841 kinderen op de club die middag! Een grote uitdaging voor ons allemaal, want we waren met 24 Katapulters en ongeveer 10 mensen van de staf van RKC (Rene’s kids centre). Naast het programma krijgen de kinderen ook een warme maaltijd, dus we draaiden programma (2x, zodat we de groep konden splitsen) en moesten meehelpen bij het eten geven. Een hele organisatie, helemaal toen bleek dat er niet genoeg eten was. Gelukkig werd er brood en pindakaas gehaald. En zo stonden we op het laatste moment in 10 minuten tijd ongeveer 150 sneetjes brood te smeren. Het programma ging over “God houdt van jou”. Het verhaal van de verloren zoon werd verteld d.m.v. toneel en de kinderen konden een keuze maken om hun hart te openen om Gods liefde te ervaren.

Bij de evaluatie vertelden veel studenten over hun ervaringen: zoveel kinderen ontmoeten en een klein kijkje krijgen in hun leven heeft diepe indruk gemaakt. Het heeft de studenten geraakt hoeveel God houdt van deze kinderen. Ons hart was gebroken, doordat Zijn hart gebroken is voor hen.

De aankomende dagen zullen we deze kinderen nog veel vaker ontmoeten. Vandaag, dinsdag, ontmoeten we een aantal kinderen uit de wijk bij de naschoolse opvang hier op het RKC terrein. Wij mogen een programma van een uur organiseren en daarna is er sport en spel.

Bid je mee voor:

  1. Open harten bij de kinderen en volwassenen uit de wijk
  2. Dat de programma’s goed lopen en de kinderen alles begrijpen (alles moet vertaald worden in het Afrikaans en soms in een plaatselijke klik-taal)
  3. Het gaat goed met de studenten. Bid dat ze gezond blijven en dat ze alles een plekje mogen geven van wat ze zien en meemaken.
  4. Bid dat we een zegen mogen zijn voor de medewerkers

 

Op dit moment is de wifi connectie nog niet goed. Vandaar dat deze blog ook even op zich heeft moeten wachten. Maar als het lukt, zetten we weer zo snel mogelijk een nieuwe blog online.

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *