Een zegen zijn

Als wij mensen ontmoeten, dan willen wij een zegen voor hen zijn: we willen laten zien dat God heel veel van hen houdt en dat Hij met hen een persoonlijke relatie wilt. Door alles wat wij doen (onderwijs, er zijn voor mensen, mensen ontmoeten, mensen dienen, etc.) willen we hen vertellen over Jezus.

In de Collossenzen brief staat het mooi omschreven: Overal waar wij komen, vertellen wij de mensen over Christus. Wij waarschuwen en onderwijzen hen in alle wijsheid. Wij willen graag ieder mens aan God voorstellen, volmaakt door wat Christus voor hem gedaan heeft. Dit is mijn werk. Ik kan dat alleen maar doen doordat ik van Christus de kracht daarvoor krijg” (Colossenzen 1:28-29, het Boek vertaling).

In de voorjaarsvakantie hebben wij de Kanjerclub afgesloten met een Kanjerweek: drie dagen Kanjerclub achter elkaar, met na de club een heerlijke maaltijd voor de kinderen en de aanwezige ouders. Rond de 30-35 kinderen kwamen dagelijks om meer te leren over God. De studenten hadden mooie programma’s gemaakt o.a. over “Je hoeft niet bang te zijn”. Kinderen leerden meer over angst en hoe God je wil helpen om niet meer bang te zijn. We mochten met kinderen bidden voor hun specifieke problemen (van bang voor spinnen tot bang om dood te gaan, etc.). Sommige kinderen zeiden na afloop: ik voel me minder bang. Mooi hé?!

Tijdens de Kanjerweek zijn er ook 3 Roemeense vrouwen overgevlogen om ons te bezoeken. Zij werken in Cluj-Napoca met kinderen in de wijk en in de kerk en wilden graag een week met ons optrekken om te leren en te zien hoe wij het kinderwerk doen. Deze vrouwen zullen we tijdens onze zendingsreis in juni ook weer ontmoeten. Mooi om te zien dat er bij hun zo’n honger is om het kinderwerk naar een ander niveau te brengen en om zelf te groeien en nieuwe dingen te leren.
Naast elke dag een Kanjerclub meegemaakt te hebben, hebben we ze natuurlijk ook meegenomen naar een bloemenshow en werden alle tulpen en narcissen op de foto genomen :).

De aankomende weken krijgen we een aantal gastsprekers op school. O.a. Jan Pool en Rob Hondsmerk zullen de studenten les geven, maar ook een aantal oud- Katapult studenten. Boukje Fokkema is even terug uit Rusland en zal les geven over haar ervaringen daar (zie www.givehopeandbringlife.com), maar ook Nathalie Oliveira die al jaren in Brazilië woont. Zij zal met haar man les komen geven over het werken met straatkinderen.

Al met al komen er dus mooie lessen aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *