De lessen

Op de Katapult worden veel lessen door onze eigen medewerkers gegeven. Zo zit er een duidelijke opbouw in het onderwijs en kunnen we ons aanpassen aan wat belangrijk is voor de huidige groep studenten. Hoewel we elk jaar gebruik maken van een curriculum, passen we die ook elk jaar weer aan, aan de groep studenten. Elke groep is weer anders en heeft andere dingen nodig. Naast deze eigen gegeven lessen maken we ook gebruik van gastsprekers. De kracht van gastsprekers is dat ze vaak vanuit een andere hoek zaken kunnen belichten. Daarnaast is het ook erg waardevol om onderwijs te krijgen van mensen uit het werkveld. Op deze manier is er een mooie combinatie van input van buitenaf en de lessen die afgesteld zijn op onze studenten. Zo krijgen de studenten deze maand les van gastsprekers als Rob Hondsmerk, Boukje Fokkema, Daniel Renger en Andrea de Landmeter.

Afgelopen week was Daniel Renger op onze school om les te geven. Hij gaf les over gaven en hoe je kunt weten waarvoor je geroepen bent. Zo moesten de studenten een test invullen en werden de uitslagen besproken in de les. Voor sommige studenten was dit erg verrassend en verhelderend. We kunnen namelijk soms een bepaald beeld van onszelf hebben, die misschien door anderen is opgelegd of die we ons zelf hebben aangemeten. Maar de vraag is: Wat heeft God in jou gelegd? Door deze test kregen de studenten wat meer inzicht in hun gaven. Zo kan dit erg verhelderend zijn als je bijvoorbeeld altijd iets probeert te doen waar je eigenlijk geen energie van krijgt en dat dan uit de test blijkt dat dit ook niet direct het beste bij je past. Voor anderen is het juist bevestigend, dan blijkt uit de test dat bijvoorbeeld hun doelen of droom heel goed bij hen past.

Het was een mooie dag wat voor veel (persoonlijke) gesprekken heeft gezorgd. Mooi om daar de rest van de week al de vruchten van te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *