Blessed to be a blessing

Als studenten en staf van de katapult mogen we tijdens de zendingsreizen veel uitdelen aan de mensen om ons heen. Zo delen we liefde uit door veel met de kinderen die we tegen komen te knuffelen, laten we de liefde van Jezus zien door de programma’s heen, vertellen we aan de hand van clownsneuzen het evangelie of bemoedigen we de zendelingen waar we mee mogen werken. Hier genieten we echt van! We zien letterlijk wat voor mooie dingen God wil doen door ons heen, het is een voorrecht om dit te mogen geven.

Maar dit alles zouden we niet kunnen doen zonder God, we hebben Hem nodig om ons te vullen en kracht te geven. Deze kracht hebben we zeker nodig in lastige situaties, bijvoorbeeld met de omgang van verwaarloosde kinderen of mensen in diepe (geestelijke) armoede.

Deze kracht hebben we zelf ook nodig voor persoonlijke noden en uitdagingen.Tijdens een jaar katapult worden de studenten gediscipeld en komen er persoonlijk dingen aan het licht. Bijvoorbeeld als er leugens in hun denken zijn, als ze herstel nodig hebben van wat hen is aangedaan of als ze zelf keuzes hebben gemaakt waarvan ze zich moeten bekeren. Tijdens de zendingsreis kunnen er nieuwe dingen aan het licht komen, of vind er een verdieping plaats in processen waar gedurende het jaar al een begin mee is gemaakt.

Juist op die momenten hebben we God extra nodig. Daarom zoeken we Hem dagelijks. We hebben Zijn liefde nodig om liefde uit te blijven delen en dus ook voor persoonlijk herstel. Er zijn verschillende momenten waarop we dit doen. Bijvoorbeeld in gesprekken en ook persoonlijk in onze stille tijd. Daarnaast beginnen we elke dag met een sharing.

Tijdens zo’n sharing beginnen we altijd met lofprijs en aanbidding. Samen zingen we en maken God groot. Dit doet onze aandacht weer richten op God, dan kijken we niet naar moeilijkheden of struggels, maar naar Hem. We zingen voor God dat we onze hulp van Hem verwachten. Ook willen we voor zijn aangezicht komen in de aanbidding. Vaak zijn dit de rustigere nummers waarin we God dichtbij kunnen laten komen en Hem de gelegenheid geven om tot ons te spreken.
Aansluitend geeft Herman een stukje onderwijs uit de bijbel. Bijvoorbeeld over Jesaja 9:5 en 6. Waarin meerdere namen staan voor Jezus, die uitleggen Wie Hij voor ons wil zijn; Hij wil ons raad geven, Hij is almachtig en kan ons helpen.

Ook kunnen we voorbede doen voor de mensen die we tegen komen of de problemen waar ze mee te maken hebben. Dan spreken we een zegen over hen uit, dat ze Jezus gaan aannemen als hun Heer zodat er een verandering in hun situatie zal komen.

Op onze katapult shirts staat de quote: blessed to be a blessing. We zijn echt gezegend en daarom kunnen we ook weer een zegen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *