Klaudia Met Kind

Aan de bak

Als je in een wijk zit als Block E, Rehoboth, dan is er altijd genoeg werk om te doen. Er is veel nood. Ongeveer 25% van de mensen in deze wijk zijn alcohol verslaafd. Dit levert voor de kinderen uit deze gezinnen een hoop ellende op: geweld, angst, onzekerheid, er wordt niet voor je gezorgd, er is geen geld voor eten, etc. Het RKC maakt echt een verschil door juist voor deze kinderen programma’s te bieden, door hen eten te geven en er echt te zijn voor ze.
Wij mogen elke dag het RKC dienen met onderwijsprogramma’s en met praktische zaken.

Dinsdag, woensdag en donderdag hebben we meegeholpen bij de naschoolse opvang. Een groep van ongeveer 40 kinderen komen deze dagen naar het centrum om onderwijs te krijgen, hulp bij hun huiswerk te krijgen, maar ook om God beter te leren kennen.
Deze dagen hebben we elke dag bij de naschoolse opvang een programma van een uur georganiseerd met de thema’s: “God houdt van jou”, “De Heilige Geest wil je helpen” en “Er is hoop”.

Elk programma proberen we toepasbaar te maken voor de kinderen door hen iets te leren en hen handvaten te geven welke ze ook thuis kunnen gebruiken.
Willen jullie met ons meebidden dat het onderwijs de situatie van de kinderen zal veranderen? Dat de kinderen echt zullen merken dat God hoop geeft, dat Hij hen hoort als zij bidden en dat Hij hen helpt in de situaties waarin zij leven.

Morgen, vrijdag, staat er een druk programma op de planning. In de ochtend is er meeting met de medewerkers van het RKC waarin ze onderwijs krijgen en waar we hen zegenen om het werk te doen dat God voor hen heeft. In de middag is er een outreach in de wijk dmv een kinderprogramma. In de avond is er tienerprogramma. Twee studenten zullen onderwijs geven en er zal een dramastuk opgevoerd worden. Dit met als doel dat de tieners zullen gaan leren hoe ze autoriteit kunnen nemen over hun gedachtewereld. Ze mogen leren hoe ze positief mogen denken met de hoop die God hun wil geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *