Vandaag stond een middag evangeliseren op het programma. De studenten en stafleden zijn met een vertaler de Roma wijk in gegaan om de mensen daar het evangelie te vertellen. Hier gebruikten we verschillende dingen voor, zoals kaartjes met de tekst Jezus houdt van jou, ballonnen of een clowns neus. Allerlei attributen waarbij we op een simpele manier het evangelie kunnen vertellen.

Ook hebben we de mensen uitgenodigd voor een evangelisatie dienst die in de avond werd gehouden. Aan het begin van de avond hebben we een drama stuk uitgevoerd. In het dramastuk zien we Jezus en een meisje uitgebeeld die het samen erg goed hebben. Totdat er verschillende personages komen die het meisje verleiden om bij Jezus vandaan te gaan. Bijvoorbeeld een jongen, geld, drank of social media.
Het meisje wordt steeds wanhopiger, het plezier van deze verleidingen zijn van korte duur en ze voelt zich steeds slechter. Totdat ze beseft dat alleen Jezus haar gelukkig kan maken. Wanneer ze zich weer uitstrekt naar Jezus kan Hij haar redden van alles wat haar vasthoudt. Dan kunnen het meisje en Hij weer samen zijn en echt genieten.

De boodschap bij dit stuk is dat allerlei verleidingen je in het leven bij Jezus vandaan kunnen houden. Toch proberen ons leven vaak te vullen met deze dingen. Maar alleen Jezus kan ons helemaal vervullen met zijn liefde en kracht. Herman heeft aan de hand van dit drama stuk het evangelie uitgelegd en hebben de mensen de mogelijkheid gekregen om een keuze te maken voor Jezus. Ruim 15 personen hebben dit gedaan! Aansluitend mochten we voor deze mensen bidden en hen bemoedigen. Al met al een bijzondere en enerverende dag met een prachtig einde!

Ps; volgt u ons al op Facebook? Geregeld posten we daar een stukje of foto op van onze belevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *